Årets MASCOT Danish Thundersport Championship har fået en ny mester. Det blev en kendsgerning efter andet kvalifikationsheat ved Yokohama DM-Finalen på FDM Jyllandsringen. En tredjeplads var tilstrækkeligt til, at Kasper H. Jensen, Hinnerup, i år kan kalde sig mester.

Kasper H. Jensen kan nu kalde sig mester i MASCOT Danish Thundersport Championship (foto: Henning Smed).

En kører havde muligheden for at slå ham. Det var Michael Markussen, Kolding. Og han valgte at køre sin chance ovenpå et første kvalifikationsheat, hvor han var blevet sat tilbage af en defekt benzinpumpe.

Køreren fra Magnussen Racing Experience indtog fra starten tredjepladsen bag en fantastisk startende Lasse L. Sørensen, Svenstrup, og Sebastian Aarvik, Norge, der var startet fra pole position. Han skulle til fronten for at holde liv i sine titeldrømme, så efter få omgange gik han til angreb på Sebastian Aarvik for enden af langsiden. Ved apex tabte han imidlertid bagenden på raceren og skred over i nordmanden, så denne endte i sandet. Michael Markussen kunne fortsatte, men langt nede i rækkerne, og da han også fik to strafbaner for forseelsen, var hans titelchance forduftet.

Lasse L. Sørensen førte andet kvalifikationsheat efter første sving og blev her til det ternede flag (foto: Henning Smed).

Udover at give Kasper H. Jensen sin første DTC-titel udløste andet kvalifikationsheat også en første løbssejr i klassen til Lasse L. Sørensen. I den sidste halvdel af løbet blev han konstant presset af Frederik Schandorff, Rønde, som dog aldrig kom forbi. Men køreren fra Team Flexlease.nu hentede to point ind på Martin V. Jensen, Hinnerup, så der nu kun er to point mellem dem i kampen om U21-mesterskabet før finalen.