Jan Magnussen var køreren, som dominerede første kvalifikationsheat, da årets MASCOT Danish Thundersport Championship søndag middag blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen. I sin Chevrolet Camaro vekslede han fluks sin pole position til en føring, som det lykkedes ham at holde over samtlige 12 omgange.

En start, der var tæt på at være lige så god og måske endda bedre, leverede Michelle Gatting. Hun startede fra position 4 og var tæt på at presse Lasse L. Sørensen i indersporet, men forbi kørreren fra Team Flexlease / Strøjer Tegl kom hun dog ikke. Men inden første omgang var overstået, var hun gået forbi tidtagningens store overraskelse Max Klinkby-Silver, og hun begyndte på de efterfølgende omgange at komme tættere og tættere på Lasse L. Sørensen på andenpladsen.

Da fire af de 12 omgange var kørt, lå hun meget tæt på Lasse L. Sørensen, og selv om det ikke lykkedes hende at komme forbi, havde førertrioen fået opbygget et forspring på fem sekunder til forfølgerne, der var anført af Michael Markussen.

Mod slutningen af løbet mistede Michelle Gatting taget i Lasse L. Sørensen, der på de sidste omgange kom tættere og  tættere på Jan Magnussen, uden at han dog var i stand til at komme med et angreb.

Flere kørere var uheldige med teknikken. Således måtte de to debutanter Andreas Jochimsen og Nikolaj Kandborg udgå, ligesom Nicki Petersen også måtte rulle i pit, da hans gearkasse satte sig fast.