De fire første af de i alt otte kvalifikationsheat, som indgår i det nye afviklingsformat for MASCOT DTC, blev lørdag eftermiddag afviklet i forbindelse med Classic Race Aarhus.

Kvalifikationsheatene blev desværre hæmmet defekter hos flere deltagere. Således måtte Andreas Anderssons bil fjernes fra startgridden grundet en defekt før starten på første kvalifikationsheat, mens en af topkørerne – Michael Markussen – pludselig måtte trække ind til siden, da en trækaksel gik i stykker under accelerationen op ad Oddervej.

Den bedste start på lørdagen fik Frederik Schandorff. Lamborghini-køreren havde ikke været til start i første afdeling på Ring Knutstorp, og fra en startposition som nummer tre skød han frem og tog føringen i første kvalifikationsheat. Dermed lagde han udgangspunktet for en god lørdag eftermiddag, hvor en tredjeplads i tredje kvalifikationsheat og en andenplads i fjerde kvalifikationsheat sikrede ham dagens største pointscore med 45 points.

Et point mindre var mellemresultatet for Ronnie Bremer. Den tidligere ChampCar-kører vandt ellers to af de fire kvalifikationsheat, men hans to øvrige resultater manglede lige lidt mere.

Kampen i MASCOT DTC genoptages søndag klokken 14.30 med kvalifikationsheat 5. Herefter følger yderligere tre kvalifikationsheat inden den afgørende finale.

TV2 Sport sender fra MASCOT DTC-løbene fra klokken 13.55 til klokken 16.15.

Foto: Henning Smed.