I 2013 vandt Michael Markussen, Kolding, Danmarksmesterskabet i Formel Ford, og i denne weekend har han muligheden for at føje endnu en titel til sit CV. Det er nemlig titlen i MASCOT DTC, der kan blive hans, hvis han formår at slå trioen Kasper H. Jensen, Hinnerup, Casper Elgaard, Risskov, og Jan Magnussen, Roskilde.

Michael Markussen indtager andenpladsen i den samlede stilling inden Yokohama DM-Finalen (foto: Henning Smed).

DTC: ”Michael Markussen, du har haft en helt forrygende 2016-sæson indtil videre. Kan du sætte et par ord på tiden frem til nu?

Michael Markussen: ”Det har været en fantastisk sæson, hvor teamet og mekanikerne virkelig har formået at arbejde sammen. Magnussen Racing Experience har været nøglen til de fremskridt, jeg har gjort i DTC-mesterskabet, både teknisk og køremæssigt.”

DTC: ”Du har i år etableret dig helt i toppen af DTC. Hvad er forklaringen?”

Michael Markussen: ”Uden tvivl, at jeg har kunnet køre igennem rigtig mange af sæsonens heats med sikre point. Samtidig er det lykkedes for os at bygge mere og mere fart på, og igen kan jeg kun takke teamet.”

DTC: ”Du har i år vundet tre løb og været i top 3 hele ni gange ud af 18 mulige. Hvordan oplever du selv din succes?”

Michael Markussen: ”Jeg går efter ét mål i den her sæson, og det er det samlede mesterskab. Det er der, jeg har hele mit fokus, og at køre topresultater ind har været mine delmål. Derfor har jeg faktisk ikke haft tid til at sætte mig ned og nyde sæsonen.”

DTC: ”Du havde en uheldig weekend i Norge med to nulscorer. Kan du rejse dig mentalt til DM-Finalen?”

Michael Markussen: ”Absolut. Det, der skete i Norge var helt ude af vores hænder. Det betød, bare, at vi skal kæmpe endnu hårdere for at nå målet. Jeg er rigtig, rigtig klar.”

DTC: ”Du har stadig en chance for at vinde det samlede DTC mesterskab. Hvordan vil du taktisk angribe weekenden?”

Michael Markussen: ”Uha, det bliver aggressivt. Jeg er 30 point bagefter den førende, så chancen for et mesterskab er lille, men den er der. Jeg vil naturligvis gøre alt for at vinde, men samtidig vil jeg holde fast i min andenplads. Det er ikke til at sige, hvad der sker, før det hele er i gang.”

DTC: ”Hvad vil det betyde for dig som racerkører at blive DTC mester?”

Michael Markussen: ”Alt. DTC er den største serie, man kan vinde på dansk grund, så det vil naturligvis være et gennembrud for min karriere.”

DTC: ”Hvem bliver DTC-mester i 2016?”

Michael Markussen: ”Det gør jeg.”