2016-DTC-Start-01Nedbørret var begyndt at komme, da deltagerne i MASCOT DTC skulle gøre klar til at køre ind på FDM Jyllandsringen til første kvalifikationsheat, og det betød hektisk aktivitet for mekanikerne. Nogle kørere havde slicks på bilen, andre regnvejrsdæk, og der var flere kørere, som valgte i absolut sidste øjeblik at skifte.

 

Det gjaldt eksempelvis Jan Magnussen, Roskilde. Han havde oprindelig regnvejrsdæk på bilen, men i stedet kom der slicks på den, og det viste sig at være et rigtigt valg. Godt nok måtte eks-mesteren på første omgang se sig overhalet af Frederik Schandorff, Rønde, men denne viste sig at have valgt forkert. For allerede efter anden omgang måtte han afgive føringen, og da løbet var overstået, befandt han sig i bunden af top 10.

Andenpladsen gik i stedet til Kasper H. Jensen, Hinnerup, der på sin vej havde haft en kollision med Michelle Gatting, Hørsholm. Det kostede ham to strafbaner, men det forhindrede ham ikke i at blive toer foran Casper Elgaard, Risskov. Denne kørte sig flot og sikkert op gennem feltet fra sin startposition som nummer 17, og han sluttede lige foran Marius Nakken, Norge, og sin nye teamkammerat, Nicolai Sylvest, Jægerspris.