Sæsonafslutningen i MASCOT DTC tegner til at blive en gyser for Magnussen Racing Experience. Til Yokohama DM-Finalen på FDM Jyllandsringen kan teamet sikre sig både teammesterskabet samt den individuelle titlen i dansk motorsports superliga.

I den seneste DTC-afdeling på norske Rudskogen sluttede Jan Magnussen, Roskilde, med et podieresultat efter at have kæmpet sig op gennem feltet i en spændende finale. Teamkammerat Michael Markussen, Kolding, udgik, men er stadig med i medaljekampen. Det blev nemlig til en tredjeplads i finalen for Jan Magnussen på den kuperede racerbane syd for Oslo, hvor den tredobbelte mester trods et uheldigt heat alligevel kom relativt succesfuldt gennem de norske sløjfer.

“Jeg vidste på forhånd, det ville blive svært at vinde mesterskabet, da jeg ikke kunne deltage i Grand Prix Danmark på grund af mine forpligtelser i USA,” siger Jan Magnussen (foto: Henning Smed)

”Jeg kørte et solidt løb, hvor jeg kom forbi konkurrenterne én for én, og jeg var godt i gang med at lukke hullet til Marius Nakken på andenpladsen, da det ternede flag kom ud. Gutterne havde givet mig en perfekt bil, og det var alt taget i betragtning tilfredsstillende at kunne stille sig på podiet”, fortalte Jan Magnussen efter løbet. Han holder fortsat en fjerdeplads i DTC-mesterskabet, nu 61 point efter den førende Kasper H. Jensen, Hinnerup.

DTC: ”Jan Magnussen, det har været en meget turbulent DTC-sæson for dit vedkommende. Hvordan har du oplevet året frem til finaleløbet?”

Jan Magnussen: ” Generelt har vi været stærke, og jeg førte mesterskabet frem til Copenhagen Historic Grand Prix. Jeg vidste på forhånd, det ville blive svært at vinde mesterskabet, da jeg ikke kunne deltage i Grand Prix Danmark på grund af mine forpligtelser i USA. Samtidig synes jeg også, at de unge talenter som Kasper H. Jensen og ikke mindst min egen teamkammerat, Michael Markussen, i den grad har øget konkurrencen.”

DTC: ”Dit team, Magnussen Racing Experience har igen i år været et topteam. Prøv at sætte et par ord på det arbejde, som folkene i dit team yder.”

Jan Magnussen: ”Samarbejde. Det tror jeg er nøgleordet. Først når man samarbejder, kan man udnytte de tekniske kompetencer, folk har. Vi har dygtige folk i teamet, men vi har også folk, som samarbejder og kender deres individuelle styrker.”

DTC: ”Hvordan har du oplevet konkurrenceniveauet i dette års DTC-felt?”

Jan Magnussen: ”Igen må jeg sige, at de unge talenter virkelig har markeret sig. Det er fantastisk og en sejr for serien generelt. DTC er en ekstrem svær serie at vinde, også selv om man har vundet 24-timers Le Mans fire gange…”

DTC: ”For dit eget vedkommende er det næsten kun teoretisk, at du kan vinde mesterskabet. Hvordan vil du angribe finaleweekenden?”

Jan Magnussen: ”Hvis man fører, har man noget at beskytte. Jeg vil gå efter sejren, og jeg har råd til at satse, hvis det bliver nødvendigt.”

DTC: ”Vil teamet vælge at køre taktisk i et forsøg på at din teamkammerat Michael Markussen vinder mesterskabet?”

Jan Magnussen: ”Taktik er en del af sporten generelt. Lad os se, hvad der sker.”

DTC: ”Kan du sætte et par ord på den sæson, som Michael Markussen har haft til nu?”

Jan Magnussen: ”Stor respekt. Jeg tror alle er enige i, at Michael har flyttet sig gevaldigt, og jeg har selv haft mine udfordringer over for ham. To gange har vi sluttet 1-2 – i Norge og i Aarhus – og det har begge gange været kæmpesejre for Magnussen Racing Experience.”