Når Mascot DTC sættes i gang 24. april, bliver det med en dansk kvinde bag rattet. Det store racertalent, Michelle Gatting, Rungsted, stiller nemlig til start og ikke nok med, at hun er kvinde; hun har også gode muligheder for at tage Mascot DTC-titlen.

Søndag den 24. april skydes motorsport-sæsonen i gang med FDM Jyllandsringens Jubilæumsløb. Løbet er en milepæl i dansk motorsport, da det hylder 50 år med race på anlægget, men det markerer også en anden begivenhed: første gang en dansk kvinde har gode muligheder for at vinde Mascot DTC. Det store 22-årige racertalent Michelle Gatting skal deltage i Danmarks bedste motorsportsserie, hvor hun har syv løb til at vinde den eftertragtede Mascot DTC-titel.

”Jeg glæder mig meget til at være køre DTC. Efter et helt år på bænken er det en stor mulighed at kunne køre mod nogle af de dygtigste teams, og så bliver det spændende at få prøvet af, hvordan jeg klarer mig imod dansk motorsports store drenge. Men ambitionerne er naturligvis høje,” siger Michelle Gatting.

På trods af sin unge alder mangler hun ikke erfaring på fire hjul. Allerede som syvårig startede Michelle Gatting med at køre gokart og har siden arbejdet målrettet mod en karriere som professionel racerkører. Michelle Gatting har store internationale drømme, og Mascot DTC er et vigtigt springbræt til at positionere sig blandt de bedste kørere.

Hos FDM-DTC Motorsport glæder man sig over Michelle Gattings deltagelse. Tidligere løb har været præget af blandede felter, hvor unge kørere har dystet mod danske topkørere. I år tilføjes der således endnu en variation med en dansk kvinde blandt deltagerne.

”Vi har en ambition om at vise, at motorsport er for alle, så derfor er det et kæmpe scoop, at den bedste danske, kvindelige racerkører har valgt at køre med i Mascot DTC i år. Motorsport er historisk set præget af, at der er mange mandlige kørere, så det bliver spændende med en dansk kvinde i feltet. Særligt da hun har reelle vinderchancer,” siger Jesper Carlsen direktør i FDM-DTC Motorsport.

Fra Jubilæumsløbet i april til finalen i september 2016 skal Michelle Gatting konkurrere mod kørere som Jan Magnussen og sidste års vinder Casper Elgaard.[/fusion_text]