Sølle en omgang. Det var alt, hvad Kasper H. Jensen, Hinnerup, havde brug for, da der lørdag eftermiddag blev kørt tidtagning for MASCOT Danish Thundersport Championship på FDM Jyllandsringen. Så var han sikker på at have erobret pole position.

Kasper H. Jensen blev noteret for en af de hurtigste DTC-tider på FDM Jyllandsringen (foto Morten Alstrup).

Køreren fra Team Flexlease.nu kørte fra depotet direkte ud på banen, tog en opvarmningsomgang, og da han derefter havde kørt sin første flyvende omgang, stod tiden 1.08,977 noteret ud for hans navn øverst på tidtagningsskærmen. Og så kørte han i pit og blev der.

Uanset hvad konkurrenterne gjorde, kom de aldrig i nærheden af den mesterskabsførende kører. Casper Elgaard, Risskov, kørte således hele ti omgange, men den bedste tid, han kunne præstere, var 1.10,029, og det gav ham en startposition som nummer to til lørdagens første kvalifikationsheat. Og den andenplads var i øvrigt ganske marginal, for han var blot henholdsvis to og fem hundrededele af et sekund foran Frederik Schandorff, Rønde, og Marius Nakken, Norge, som var henholdsvis tredje- og fjerdehurtigst.

Selv om Kasper H. Jensen var så suveræn, var konkurrencen alligevel tæt. Fra næsthurtigste deltager, Casper Elgaard, til ellevtehurtigste kører, Nicholai Eberhard, Hinnerup, var der således kun et sekund.

Fire kørere får dog ikke det fulde udbytte af deres tidtagningsindsats. Marius Nakken, Lars Mogensen, Silkeborg, Kasper Aaskov, Varde, og Lasse L. Sørensen, Svenstrup, overtrådte nemlig en spærrelinje, og de rykkes derfor fire placeringer tilbage på gridden til første kvalifikationsheat.

Første kvalifikationsheat køres søndag klokken 12.20, andet kvalifikationsheat 14.40, mens finalen skydes i gang 15.25.