Det lykkedes Kasper H. Jensen, Hinnerup, at tage en ny sejr i MASCOT Danish Thundersport Championship, da weekendens første kvalifikationsheat blev kørt på Bellahøj Park i forbindelse med årets Copenhagen Historic Grand Prix. Køreren fra AD Racing / Team Flexleasu.nu førte fra start til mål, men det var ikke nogen let sejr.

Jan Magnussen (tv.) forsøgte flere gange at finde en vej udenom Kasper H. Jensen, men uden held (foto: Dennis Risager).

”Chancerne var fifty-fifty, for jeg blev hele tiden presset af Jan Magnussen,” fortæller en glad, men forpustet Kasper H. Jensen efter løbet. Og han blev presset. Flere gange forsøge Jan Magnussen at komme på siden af den blå racer, men hver gang måtte han trække sig.

Kasper H. Jensen og Jan Magnussen var en tand hurtigere end det øvrige felt, for de formåede hurtigt at skabe sig et hul til forfølgerne. Her indtog Casper Elgaard, Risskov, tredjepladsen og blev indledningsvist presset af Michael Markussen, Kolding, og Frederik Schandorff, Rønde, men det lykkede hele tiden den seksdobbelte mester at have tilstrækkelig med luft til at holde forfølgerne bag sig.

En af løbets mest spændende situationer opstod, da Martin V. Jensen, Hinnerup, for enden af pitlangsiden formåede at overhale to konkurrenter på en gang.

Selv om første kvalifikationsheat forløb uden brug af safety car, var der flere kørere, som var uheldige. Nicolai Sylvest, Jægerspris, havde en kollision med Ronnie Bremer, Hvidovre, i starten og måtte senere udgå med en ødelagt gearkasse, mens en kollision betød, at Heidi Frydenhaug, Norge, kort før mål måtte udgå med Ford Mustang med en slemt molestreret front.