Det var Jan Magnussen, Roskilde, som blev noteret for flest førstepladser med en sejr i dels første kvalifikationsheat, dels i finalen, da årets sæson i MASCOT DTC-serien blev skudt i gang søndag på FDM Jyllandsringen. Men det er sidste års Rookie-mester Kasper H. Jensen, Hinnerup, der topper tabellen, efter at han supplerede sin sejr i andet kvalifikationsheat med andenpladser i såvel første kvalifikationsheat som i finalen.

2016-DTC-Start-02

Sæsonpremieren var på mange måder dramatisk.

Finalen måtte således stoppes og omstartes, da Martin Andersen, Skals, på anden omgang kom op over en curb, ramte barrieren, så Michelle Gatting, Hørsholm, og Casper Elgaard, Risskov, ikke kunne undgå at ramme ham.

For Martin Andersen og Michelle Gatting var weekenden omme, men Casper Elgaards mekanikere fik lappet hans bil sammen, så han kunne være med i omstarten, hvor det lykkedes ham at køre en fjerdeplads hjem. Det blev til et lille plaster på såret for den regerende mester, der havde en begivenhedsrig sæsonstart efter en katastrofal tidtagning, en opkørsel i første kvalifikationsheat, hvor han arbejdede sig fra syttende- til tredjepladsen samt et andet kvalifikationsheat, hvor han sluttede i sandkassen efter en episode med Jan Magnussen.

Den nye generation bankede i den grad på i MASCOT DTC-klassen på FDM Jyllandsringen.

Kasper H. Jensen og Frederik Schandorff, Rønde, kørte en 1-2-sejr hjem i andet kvalifikationsheat, mens Nicolai Sylvest, Jægerspris – der var kommet ind som erstatning for Dennis Lind, Roskilde – ligeledes gjorde sig flot bemærket. I sin første DTC-weekend kørte han en femte- og en tredjeplads hjem.