Der var flere kørere i MASCOT DTC, som i weekenden havde deres første start ved Classic Race Aarhus. En af dem, var Morten Dons, Struer, der blot for anden gang i karrieren var til start i et løb i MASCOT DTC, og selv om hans gadeløbsdebut ikke blev afsluttet med pokaler, var der ingen tvivl i mælet bagefter.

En knækket kardanaksel satte en stopper for Morten Dons (foto: Henning Smed).

”Det er ikke sidste gang, jeg er med her,” siger racerkøreren, som normalt koncentrerer sig om sin deltagelse i European Le Mans Series, hvor han kører i en LMP3-prototype. ”Det var super fedt race, og det er en stor oplevelse at køre race på en bane som den, Classic Race Aarhus bygger til formålet. Der er ikke plads til fejl, og alligevel er det nødvendigt at køre så tæt på grænsen, for ellers kan man ikke følge med.”

Gadebanedebutanten var nier i tidtagningen og scorede to 13. pladser i de to kvalifikationsheat. I finalen gik det dog mere fremad. Her avancerede han flere pladser og kom frem på niendepladsen, hvor han lå og kæmpede med Marius Nakken, Norge.

”Da vi kom ud på Oddervej og jeg begyndte at accelerere, var der pludselig en del rystelser i bilen. Da jeg skiftede til næste gear, knækkede kardanakslen. En kæmpe skuffelse, for jeg ville gerne have set udfaldet af det racerløb,” siger Morten Dons.

”De to DTC-løb som vi har kørt, har været på et begrænset budget uden testmuligheder, og yderligere udfordret af lidt tekniske defekter – at jeg kan være med i den sjove halvdel af feltet, skyldes en stærk fightermentalitet hos mekanikerne. Jeg er dybt taknemmelig for deres indsats i det her projekt.”