50 år med motorsport og køreteknik fejres søndag 24. april, når FDM Jyllandsringen fylder rundt. Jubilæet markeres blandt andet med et rekordforsøg af den danske Formel 1-stjerne, Kevin Magnussen, Roskilde.

For mange er FDM Jyllandsringen lig med motorsport, men anlægget er også rigtig meget andet. De fleste dage om året bruges FDM Jyllandsringen til at forbedre køreegenskaberne hos bilister og motorcyklister. Med tusindvis af kursister og køreskoleelever hvert år har FDM Jyllandsringen siden 1966 spillet en vigtig rolle i at gøre danskerne til bedre bilister.

2016-FDM-Jyllandsringen-Luftfoto-01

”De fleste danskere forbinder ikke uden grund FDM Jyllandsringen med motorsport. Det er Danmarks største motorsportsanlæg, og har i 50 år dannet ramme om det bedste inden for dansk motorsport. Men FDMs primære formål med Jyllandsringen har, siden vi købte anlægget i 1974, faktisk været at gøre danskerne bedre og mere sikre bilister. Det har vi gjort igennem vores køretekniske kurser og ved at bakke op om FDMs ambition om at højne trafiksikkerheden i Danmark”, siger Thomas Møller Thomsen, administrerende direktør i FDM.

Det halve århundrede markeres søndag 24. april med FDM Jyllandsringens Jubilæumsløb. Det bliver en dag i bilernes tegn med livemusik, foredrag, motorsport, udstillinger og rekordforsøg af en Formel 1-kører.

På FDM Jyllandsringen er der bilisme i alle størrelser. Mange køreskoleelever stifter deres første bekendtskab med biler i manøvregården, populært kaldet kravlegården, men også nogle af motorsportens helt store stjerner har kørt race på anlægget.

”I dag er det profiler som Casper Elgaard og Jan Magnussen, der bruger banen, men også Formel 1-stjerner som Mika Häkkinen og Ayrton Senna har kørt her. Nu er det så vores danske Formel 1-stjerne, Kevin Magnussen, som skal prøve at slå banerekorden i lukket bil i anledning af Jubilæumsløbet som en passende start på de næste 50 år,” siger Thomas Møller Thomsen.

Der er til Jubilæumsløbet rig mulighed for at opleve alt, hvad FDM Jyllandsringen har at byde på. I paddocken kan man komme helt tæt på de store biler og racerkørerne og måske endda få en autograf. Tilskuerne kan møde nogle af motorsportens kendte ansigter som Jan Magnussen, Roskilde, Casper Elgaard, Risskov, og Dennis Lind, Roskilde, men også den nye generation af kørere blandt andre den danske kvindelige racertalent Michelle Gatting, Rungsted.

FDM-medlemmer kan desuden opleve en intimkoncert med Sko/Torp, og der vil være forskellige foredrag med blandt andre Casper Elgaard. Vil man gerne fornemme motorsportens historie, kan man kigge på udstillingen af gamle løbsplakater, og der vil også være et børneunivers for de mindste, så hele familien kan være.

Weekendbilletter koster 270 kroner, dog kun 170 kroner for FDM-medlemmer. Jubilæumsløbet varer fra klokken 10-18. Børn har fri adgang i følgeskab med en voksen.