Massive Motorsport har efter lang tids søgen fundet manden, der skal overtage teamchef Casper Elgaards sæde i den ene af teamets to biler i MASCOT Danish Thundersport Championship. Valget er overraskende, idet denne sæson bliver et comeback for et af dansk motorsports største ikoner, 56-årige Kris Nissen.

”Det var en sjov måde, at aftalen kom i stand på. Casper Elgaard spurgte mig til råds om en ny kører til teamet. Jeg svarede, at Den plads snupper jeg. Så tog han mig på ordet. Efter 15 år er der en del rust, der skal bankes af, så der ligger en stor træningsopgave foran mig, så jeg fysisk og køreteknisk igen kommer på højde med de øvrige kørere i DTC,” siger Kris Nissen.

I 1999 var han med i den allerførste DTC-sæson. Inden da blev han EM-toer og tysk mester og var meget tæt på en Formel 1-debut, da han testede for både Zakspeed og Sauber. Siden var han manden, der som direktør for Volkswagen Motorsport skabte baggrunden for den tyske producents store succeser i Dakar Rallyet.

”I første omgang stikker jeg lige fingeren i jorden for at få en fornemmelse af min egen form. Men jeg er da spændt på og meget nysgerrig efter at se, om jeg kan hamle op med alle de unge og dygtige kørere i DTC-klassen,” siger Kris Nissen. Han er netop nu til den første test på Misano-banen i Italien, hvor han og Massive Motorsports førstekører – den forsvarende DTC-mester Kasper H. Jensen, Hinnerup – kan blive fortrolige med teamets to DTC-racere.

Kris Nissens uventede comeback kommer som en overraskelse for de fleste. Også hans kone.

”Kris havde godt nok talt om at køre oldtimerløb med sin Formel-bil eller hans fars gamle MG, så det var en overraskelse, da han fortalte, at han skulle køre i en rigtig løbsserie. Men han får aldrig den chance igen, og hvis han ikke havde troen på det, havde han aldrig sagt ja til tilbuddet. Han vil gøre alt, hvad der er i hans magt for at få en god placering,” siger Lou Nissen.

Teamchef Casper Elgaard og Massive Motorsports hovedsponsor, Stark, har ligeledes stor tillid til teamets nye kører:

”Jeg har en god mavefornemmelse. Kris er sportsmand til fingerspidserne, og med hans tekniske køreegenskaber er jeg sikker på, at han kan gøre sig i den gode ende af feltet. Desuden har han vanvittig meget erfaring som kører, og han har fra sit job som direktør for VW Motorsport en uvurderlig teknisk viden,” siger Casper Elgaard.

”At få Kris Nissen på holdet er som at få opfyldt en drøm, som jeg aldrig har tænkt. Han er det ene af mine to store idoler i motorsport, det andet er Ayrton Senna, og jeg var bare 8 år gammel, da jeg stod på en bane i Tyskland og så Kris vinde det tyske Formel 3-mesterskab.”

”Kris Nissen er et ikon i motorsporten, og mange af vores håndværkerkunder har fulgt Kris’ imponerende karriere. Med Kris og Kasper H. Jensen på Stark Racing-teamet står vi utrolig stærkt, og vi glæder os til sammen med vores kunder at tage fat på den nye sæson, der forhåbentlig kulminerer med at stå øverst på podiet ved afslutningen i efteråret,” siger marketingdirektør i Stark, Jesper Gaarde.

Hos folkene bag MASCOT Danish Thundersport Championship er der begejstring over udsigten til at få en gammel kending tilbage i den danske DTC-serie.

”Kris vil give et løft til både teamet og hele DTC-serien. Casper Elgaard får en dedikeret kører og en rigtig stærk samarbejdspartner på det forretningsmæssige. Rent sportsligt er jeg sikker på, at Kris fortsat har potentiale til at give publikum en masse oplevelser på motorbanerne,” siger Jesper Øllgaard Carlsen fra DTC-organisationen. DASU’s sportschef Bo Baltzer Nielsen er helt enig i den betragtning:

”Det er blot en måned siden, at vi var sammen til Motorsports Award i Herning, og som altid havde vi en snak om både gamle dage og fremtiden for dansk motorsport. Det er lidt fantastisk at tænke på, at Kris nu også skal være en aktiv del af fremtiden,” siger Bo Baltzer Nielsen.