Hovedbegivenheden ved weekendens GP Danmark på FDM Jyllandsringen bliver naturligvis dobbeltafdelingen for MASCOT DTC-serien, men årets største løb på racerbanen øst for Silkeborg kommer også til at byde på en Danmarkspremiere.

Det er løbsserien TCR Scandinavia, som afvikler den sjette af årets syv mesterskabsrunder på FDM Jyllandsringen. Der er lagt op til tæt kamp om point til mesterskabet mellem Robert Dahlgren, Tobias Brink, Andreas Wernersson og Andreas Ahlberg, som ligger tæt i kampen om de fire første pladser i tabellen.

Løbsserien får denne gang også stærk dansk deltagelse.

Intet mindre end fem danske racerkørere sætter sig bag rattet af en af de stærkt modificerede standardvogne, som følger det internationale TCR-reglement. Den tidligere DS3 Cup-vinder Jonas Lynge og ditto Super Cup-mester Kim Lund har allerede kørt udvalgte løb i henholdsvis en Honda Civic og en Seat Leon, men tre danske kørere får i weekenden deres TCR-debut.

De to gamle rivaler fra DTC-serien Casper Elgaard og Martin Jensen er i dag teamchefer i hvert deres team, Massive Motorsport og Insight Racing. De har fundet deres gamle køredragt frem og sætter sig bag rattet af hver deres TCR-racer. Casper Elgaard kører i en Honda Civic, der i weekenden supporteres af JAS Motorsport, mens Martin Jensen starter i en af Insight Racings Alfa Romeo Giuliettaer, hvor teamet har mandskab fra bilbyggerne Romeo Ferraris med på sidelinjen.

Den seneste dansker i TCR Scandinavias felt ved GP Danmark bliver Marco Gersager. I sidste weekend sad han bag rattet af sin rallybil, men i weekenden prøver han kræfter med Team Hyundai Denmarks Hyundai i30, som han har testet på både Sturup Raceway og Padborg Park.

TCR Scandinavia kører sit første løb søndag klokken 11.40 og sit andet klokken 15.45.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson.