Der er lagt op til en spændende og nervepirrende finale i MASCOT Danish Thundersport Championship, når Yokohama DM-Finalen på søndag køres på FDM Jyllandsringen. En lang sæson i topklassen indenfor dansk bilsports topklasse skal afsluttes, og det bliver en afslutning, hvor alt er åbent. Der er nemlig hele fire kørere, som har mulighed for at kalde sig mester søndag eftermiddag!

2016-DTC-Start-10

Casper Elgaard, Risskov, Jan Magnussen, Roskilde, Michael Markussen, Kolding, og Kasper H. Jensen, Hinnerup, er navnene på de fire titelkandidater, og der bliver virkelig tale om en kamp mellem DTC’s gamle og nye garde på racerbanen ved Resenbro nær Silkeborg.

Casper Elgaard og Jan Magnussen har til sammen ni DTC-titler med i bagagen, men de to veteraner har i denne sæson virkelig fået modstand af de nye, unge navne. Faktisk i en sådan grad, at Michael Markussen og Kasper H. Jensen, som begge kørte deres første DTC-løb i 2014, står med de bedste kort på hånden.

Kasper H. Jensen står stærkest, efter at han har taget tre finalesejre i MASCOT DTC på Ring Djursland, Bellahøj Park og Rudskogen Motorsenter. Men han mangler endnu at få sin første finalesejr på FDM Jyllandsringen.

Sådan en fik Michael Markussen til gengæld, sidste gang MASCOT DTC gæstede banen. Her vandt han dels et kvalifikationsheat, dels en finalesejr, og det sendte ham for alvor ind i mesterskabskampen.

Af de to tidligere mestre er det Casper Elgaard, der har det bedste udgangspunkt. Den seksdobbelte DTC-mester og tidligere Le Mans-vinder har proklameret, at løbet den 25. september bliver hans sidste i som professionel, og han har været mere konkurrencedygtig i efteråret end i foråret. Det ville nærmest være fantastisk, hvis han kunne afslutte karrieren med en ny titel.

Jan Magnussen har derimod ingen intentioner om at indstille sin karriere. Der bliver som altid fuld fart på, og det skal der også være, for han skal dels have en fantastisk Yokohama DM-Finale, dels håbe på uheld for sine konkurrenter, hvis han skal tage en ny titel.