Den 1. oktober bliver ikke bare en lang, men også en utrolig spændende 2017-sæson afsluttet på FDM Jyllandsringen. Så skal mesteren i årets MASCOT Danish Thundersport Championship kåres. Og det er et mesterskab, hvor hele fem kørere på papiret har mulighed for at tage titlen, men hvor kampen reelt står mellem tre mand.

Det er trioen Lasse Sørensen, Svenstrup, Kasper H. Jensen, Hinnerup, og Jan Magnussen, Roskilde, der står med de bedste kort på hånden.

Unge Lasse Sørensen er årets sensation. Det er mindre end 14 måneder siden, at han kørte sit første DTC-løb, men ikke desto mindre lykkedes det ham hen over sommeren at vinde hele tre DTC-finaler i streg. Det har bragt ham i front for mesterskabet inden Yokohama DM-Finalen, hvor han er i den situation, at han faktisk godt på finaledagen kan tillade at lade sig passere af sine to titelrivaler.

For Kasper H. Jensen og Jan Magnussen gælder det nemlig, at de begge skal i offensiven, hvis de skal tage endnu en titel.

Kasper H. Jensen er regerende mester, men er i denne sæson skiftet til Stark Racing, hvor man specielt først på sæsonen var plaget af tekniske udfordringer. Men på det seneste er østjyden kommet stærkt med, og han tog således en flot sejr ved GP Danmark i midten af august – en sejr, der i den grad var præget af taktisk kløgt.

Netop det seneste løb på FDM Jyllandsringen var nok et af sæsonens dårligste for Jan Magnussen. Men han vendte stærkt tilbage ved den seneste DTC-afdeling på Rudskogen Motorsenter, og han er derfor stadig med i mesterskabskampen, hvor Frederik Schandorff, Rønde, og Mikkel C. Johansen, Slagelse, har outsiderroller.

Første kvalifikationsheat for DTC køres søndag 13.05. Klokken 15.35 skydes andet kvalifikationsheat i gang, og efter finalen – der starter 16.25 – kendes identiteten på årets DTC-mester.

Foto: Henning Smed.