Når årets vinder af Mascot DTC kåres 6. oktober på FDM Jyllandsringen, vil det blive en historisk dag. 20 år efter det første DTC-løb blev gennemført, lukker serien.

Motorsportsinteresserede danskere skal fremover lære nye løbsserier at kende. Efter 20 år lukker Danmarks bedste motorsportsserie, Mascot DTC, ned. Det sker for at give plads til nye serier, som passer bedre til den teknologiske udvikling, og som kan sikre, at publikum fortsat kan se motorsport i topklasse, og at Danmark stadig kan udvikle talenter på internationalt niveau.

”Udviklingen og kravene i professionel sport stiger hvert år. Det gælder især i motorsport, hvor teknologien har en afgørende betydning. Der arbejdes på mange fronter på at bygge nye serier op baseret på ny teknologi. I lyset af DTC-racernes alder har vi besluttet at lukke DTC-serien ved udgangen af denne sæson,” siger afdelingschef på FDM Jyllandsringen, Betina Engholm.

Sidste DTC-løb bliver kørt 5.-6. oktober på FDM Jyllandsringen. Her vil den 20. vinder i rækken blive kåret, og finaleløbet vil være præget af feststemning, hvor tilskuerne kan hylde dette års og dermed den sidste Mascot DTC-mester.

Selvom DTC-serien stopper, vil publikum fortsat kunne glæde sig til mange motorsports-weekender på topplan. FDM fortsætter arbejdet med at styrke og udvikle dansk motorsport i kraft af rollen som løbsarrangør. Sammen med de mange dygtige motorsportspromotorer er målet at præsentere de bedste serier og biler på FDM Jyllandsringen.

”Vores mål for 2020 vil være at få endnu flere tilskuere på FDM Jyllandsringen og sikre, at vi fortsat har nogle af de bedste faciliteter og rammer til kørerne, deres sponsorer og publikum. Lige nu er der en række spændende serier, som kan udvikle sig, ligesom der helt sikkert vil dukke nye serier op i forlængelse af den teknologiske udvikling. Det er disse serier, som publikum skal kunne opleve på Danmarks bedste motorsportsbane,” siger Betina Engholm.

Netop opbakningen fra tilskuerne er et fokusområde, der er vigtigt for kørerne og sponsorerne. Derfor vil der også være fokus på at præsentere et bredt felt af motorsportsserier for publikum, ligesom der skal være plads til nye serier, når teknologien og de økonomiske forudsætninger er klar.

Det første DTC-løb blev kørt i maj 1999 på FDM Jyllandsringen, hvor navne som Kris Nissen, John Nielsen og Jason Watt stillede til start. Serien har gennem årene været et solidt springbræt til udlandet for mange unge talenter, ligesom kørere som Jan Magnussen, Casper Elgaard og Nicki Thiim har kørt DTC sideløbende med deres karriere i udlandet.

Der resterer to afdelinger af MASCOT DTC. Løbet på Ring Djursland køres om fjorten dage, mens den helt store afslutning af 20 år med DTC sker ved Yokohama DM-Finalen 5.-6. oktober på FDM Jyllandsringen.