Det er med en klar målsætning, at aalborgensiske Rune Staudt i år kaster sig ud i sin første fulde sæson i MASCOT DTC.

”Jeg skal køre hele sæsonen, og jeg går stærkt efter at vinde rookie-mesterskabet,” siger nordjyden. ”Det er det, der er planen, og det er det, der er målet. Så gælder det bare om at få effektueret planen.”

Rune Staudt har sin motorsportsmæssige opdragelse i dels rallycross-sporten, dels i mærkeklassen DS3 Cuppen, men han er ikke ubekendt med den racerbil med den store V8-motor, som han skal tumle i år.

”Jeg brugte sidste år som forberedelse til en målrettet DTC-satsning,” fortæller Rune Staudt. ”Sidste år var jeg til start i først Grand Prixet og siden DM-Finalen. Det er gået helt fantastisk, og bilen har været nemmere at vænne sig til, end jeg troede. Og så har jeg virkelig følt mig velkommen fra dag 1, hvor jeg også kørte et løb i 2017. Vi har virkelig følt os hjemme blandt eliten.”

Det bliver for FDM Talentteamet, at Rune Staudt stiller op i årets MASCOT DTC.

”Siden sidste sæson er jeg blevet udvalgt til at blive en del af FDM Talentteamet, og den mulighed siger man jo ikke nej til,” siger Rune Staudt. ”Det bliver med mine egne mekanikere fra de tidligere år, så de ved godt, hvad det drejer sig om. Men vi er stadig nybegyndere i dette her game, og så er det jo godt, at vi kan læne os op ad nogle andre. Det er jeg meget taknemmelig for.”

Hos FDM DTC Motorsport A/S er man glad for at se Rune Staudt i feltet.

“Rune har en rigtig god indstilling til sin sport, og vi var derfor ikke det mindste i tvivl om at tilbyde ham at blive en del af FDM Talentteamet,” siger Betina Engholm, afdelingsleder på FDM Jyllandsringen. ”Samtidig har han jo også med sine resultater i bl.a. DS3 Cuppen vist, at han har de rette evner bag et rat.”

Foto: Henning Smed.