Jan Magnussen, Roskilde, har stadig sin første sejr i MASCOT DTC på bybanen i København til gode. Det er et faktum efter dette års udgave af Copenhagen Historic Grand Prix, hvor et defekt speederkabel gjorde det umuligt for eksmesteren at gennemføre finalen.

”Enhver racerkørers værste mareridt er at miste forbinelsen til motoren, og det var lige præcis dét, der skete for os. Klassisk sort uheld,” siger Jan Magnussen. ”Jeg kunne mærke, at motoren ikke reagerede, og så var der ligesom ikke så meget andet at gøre end trække ud til siden. Et knækket speederkabel er en banal defekt, og det eneste positive er, at det er en skade, som er til at overse.”

Det blev ikke til nogen sejr for Jan Magnussen ved Copenhagen Historic Grand Prix (foto: Dennis Risager).

I første kvalifikationsheat kæmpede han dog med om sejren, men ikke kunne komme forbi den senere vinder Kasper H. Jensen, Hinnerup.

”Jeg pressede ham alt, hvad jeg kunne, men han forsvarede effektivt sin position. Jeg fik en enkelt chance for at trække forbi, men den brændte jeg desværre. Det er aldrig fedt at blive nummer to, men det var et skidegodt ræs,” siger Jan Magnussen, som også måtte udgå af andet kvalifikationsheat, efter at en konkurrent havde presset ham ud i betonmuren.

”Jeg kunne ingenting gøre. Mit venstre forhjul blev ødelagt af mødet med væggen, og jeg måtte trække i pit med det samme,” siger Jan Magnussen.