Igennem en årrække har Michael Markussen, Kolding, været en af de toneangivende kørere i MASCOT DTC, hvor han i 2016 sikrede sig vicemesterskabet. Efter at han fik sin debut hos FP Racing og siden etablerede sig som topkører hos Magnussen Racing Experience, har han besluttet sig for at etablere sit eget team op til 2019-sæsonen.

”Gennem mine mange år i MASCOT DTC-serien har jeg haft mit eget setup indenfor det kommercielle område, hvor mit bagland har skabt sig stor erfaring i at servicere sponsorer og VIP-gæster samtidig med, at jeg personligt har fået stor rutine i at arbejde med racerbilen i dialog med ingeniører og teknikere,” fortæller Michael Markussen. ”Derfor har det været naturligt for os, at Markussen Racing i 2019 også kommer til at tage sig af alt omkring racerbilen.”

”Jeg har op til den kommende sæson samlet et mekanikerteam omkring mig, hvor René Jørgensen har sagt ja til at lede det tekniske mandskab, som dels kommer til at bestå af folk, han har håndplukket, dels flere af de mekanikere, som har arbejdet for mig i de seneste par sæsoner i MASCOT DTC. René er virkelig en kapacitet, når det gælder racerbiler. Han har arbejdet for adskillige topkørere og -teams i både rally og baneløb, og han er utrolig dygtig, når det gælder om at finde de sidste tiendedele i racerbilen.”

Etableringen af sit eget racerteam har været en krævende opgave for Michael Markussen, men han har kunnet trække på et godt bagland. ”Jeg har en række sponsorer og samarbejdspartnere, som støtter mig, og her skylder jeg bygningsforbedringsfirmaet Lundbæk & Hansen en stor tak,” siger Michael Markussen. ”De er ikke blot min hovedsponsor, men har også stor erfaring med komplekse projekter, og netop at det at skulle bygge et team op fra grunden er et komplekst projekt.”

Selv om det først er i den første weekend af maj, at årets sæson i MASCOT DTC starter, har Michael Markussen brugt første halvdel af januar i udlandet til at forberede sig bedst muligt.

”Jeg har levet to uger i en kuffert, hvor jeg sluttede med at besøge en sponsor i Hong Kong,” fortæller Michael Markusen. ”Inden da var jeg til start i 24-timers løbet i Dubai, hvor jeg startede for MRS-teamet i en Porsche 911.”

”For mig drejer det sig om at være lige så klar først på sæsonen, som man er sidst på sæsonen. Det er udfordringen i dansk motorsport med det klima, vi har, så man kommer sent i gang. Her var det oplagt at køre i Dubai, hvor jeg fik kørt en masse kilometer, og vel at mærke i en Porsche, som er en god bil at få masser af erfaring i.”

Foto: Henning Smed.