Den allersidste udgave af MASCOT DTC-mesterskabet fandt først sin vinder i søndagens afsluttende finale på FDM Jyllandsringen, men selv om der ved starten på det 14 omgange lange løb stadig var to titelkandidater, var Kasper H. Jensen storfavorit og kunne med en fjerdeplads over målstregen sikre sig sit tredje DTC-mesterskab.

Før Yokohama DM-Finalen førte Ronnie Bremer mesterskabskampen med sølle syv points forspring til Kasper H. Jensen. De to var meget jævnbyrdige i de indledende kvalifikationsheat, hvor Ronnie Bremers forspring skiftevis svandt og voksede, så det var på otte points, da starten gik til det sjette af de otte kvalifikationsheat. Og her fandt titlen nærmest sin forhåndsafgørelse.

Da startlyset slukkede og bilerne begyndte accelerationen ned ad langsiden, trak Ronnie Bremer ind til siden og parkerede sin bil på grønsværen med en knækket trækaksel. Selv om bilen hurtigt blev transporteret tilbage til pitten og mekanikerne kastede sig over den, kom Ronnie Bremer ikke til start i de to sidste kvalifikationsheat, og hans plusscore blev nu forvandlet til en minusscore på 33 point. Men med 50 point at kæmpe om i finalen, havde han stadig en mesterskabschance.

Hvor de otte kvalifikationsheat havde budt på masser af overhalinger og nærkampe, blev finalen lettere monoton. Mens Max Klinkby-Silver og Frederik Schandorff hurtigt lagde sig på de to forreste pladser, besatte Kasper H. Jensen og Ronnie Bremer pladserne tre og fire. Midtvejs i løbet valgte Kasper H. Jensen dog det sikre og ikke at forsvare sin position, da han kom undergreb fra Ronnie Bremer. Men selv om Ronnie Bremer kom forbi, kunne han ikke avancere yderligere, og derfor blev Kasper H. Jensen den sidste mester i MASCOT DTC-historien med en margen på 29 point.

Med sejren i søndagens finale sluttede Max Klinkby-Silver på tredjepladsen i mesterskabet. Casper Pilgaard erobrede U23- og Rookie-titlerne, mens Tony Persic vandt MASCOT Cuppen.

Foto: Henning Smed.