Når det første kvalifikationsløb for MASCOT Danish Thundersport Championship søndag middag køres på FDM Jyllandsringen, bliver det med Kasper H. Jensen på bedste startposition. Det blev resultatet, efter at der lørdag eftermiddag blev afviklet Super Pole-konkurrencer i forbindelse med GP Danmark.

I den første Super Pole-konkurrence – hvor alle 19 deltagere fik en omgang alene på asfalten mod stopuret – var det Lasse Sørensen, som satte den hurtigste omgangstid, mens Kasper H. Jensen, Frederik Schandorff og Mikkel C. Johansen var de tre andre kørere, der satte tider, som var gode nok til at give dem adgang til Super Pole 2.

Som fjerdebedste kører fra Super Pole 1 var Frederik Schandorff første mand på banen i Super Pole 2, og hans tid på 1.09,001 var fortsat hurtig, efter at Mikkel C. Johansen havde haft sin omgang. Men med en tid på 1.08,633 slog Kasper H. Jensen ham og bragte sig på en foreløbig pole position. Lasse Sørensen var nu sidste mand, der skulle på asfalten, men hans omgang mod stopuret blev ikke optimal. I den første sektor satte han halvanden tiendedel til i forhold til Kasper H. Jensen, i det anden var det en tiendedel, han tabte, men selv om han var hurtigst af alle i tredje sektor, måtte han tage sig til takke med en placering som nummer 2 – 0,14 sekund efter Kasper H. Jensen.

Foto: Henning Smed.