Lørdag blev der for første gang i denne sæson kæmpet om, hvem der skulle starte på de første pladser, når årets MASCOT Danish Thundersport Championship for alvor starter søndag middag.

To kørere skilte sig ud. Det var den regerende mester Lasse Sørensen, som i Super Pole 1 som den eneste kører formåede at komme under den magiske 1.08-grænse på FDM Jyllandsringen – noget han også havde gjort under et testdag i forsæsonen – men Kasper H. Jensen kom også meget tæt på.

De to kørere gik videre til den afsluttende Super Pole 2, hvor de fik følgeskab af de to kørere, som i år har taget hul på deres anden DTC-sæson, Christian Sørensen og Andreas Jochimsen.

Også i Super Pole 2 viste 2016- og 2017-mesteren, at de havde mest fart i bilerne, men denne gang blev resultatet omvendt. Det var Kasper H. Jensen, som satte bedste tid, og han var 16 hundrededele bedre end Lasse Sørensen, mens Christian Sørensen og Andreas Jochimsen fulgte op på deres flotte sæsonstart og søndag får deres til dato bedste startplaceringer i et heat 1.

I Super Pole 1 blev Mikkel C. Johansen den bedste af de kørere, som ikke gik videre, da han tog femtebedste tid lige foran Jan Magnussen, der kæmpede med at finde det rette setup på sin bil.

Foto: Dennis Risager.