Normalt har det været de erfarne og garvede kørere, som har triumferet, når feltet i MASCOT Danish Thundersport Championship har indtaget gadebanerne, men sådan er det ikke længere. Ved weekendens Copenhagen Historic Grand Prix var det nemlig den nye generation, som tog over anført af Kasper H. Jensen, Hinnerup. Køreren fra AD Racing / Team Flexlease.nu tog sin anden finalesejr i streg og overtog mesterskabsføringen fra Jan Magnussen, Roskilde, som havde en miserabel weekend med en punktering og et teknisk problem.

Uanset om det var tørt eller regnede var Kasper H. Jensen (th) suveræn (foto Dennis Risager).

I finalen var Kasper H. Jensen suveræn. Han lavede den bedste start og førte fra start til mål. Bag sig havde han Michelle Gatting, Hørsholm, der nogle timer forinden havde skrevet sig ind i historiebøgerne ved at blive den første kvinde, som vandt et løb i MASCOT DTC-klassen.

Racerpigen var dog ikke helt så hurtig i finalen, hvor hun kom under intenst pres fra Casper Elgaard, Risskov. Den seksdobbelte mester pressede og pressede, og til sidst begik Michelle Gatting en marginal bremsefejl, der åbnede døren på klem for Casper Elgaard. Den invitation skulle han ikke have to gange, og han smuttede frem på andenpladsen.

Imidlertid fik Casper Elgaard hverken point eller pokal, for efter finalen blev han udelukket for at have kørt over nogle kantmarkeringer. Det rykkede Michelle Gatting frem på andenpladsen foran Michael Markussen, Kolding, der med stabil kørsel cementerede sin tredjeplads i mesterskab foran Martin V. Jensen, Hinnerup.

Næste afdeling af løbsserien køres ved MASCOT GP Danmark den 28. august på FDM Jyllandsringen.