Fredag eftermiddag blev det alvor for deltagerne i MASCOT Danish Thundersport Championship. Efter fire frie træninger på Rudskogen Motorsenter sydøst for Oslo gjaldt det den kamp mod stopuret, der skulle bestemme startopstillingen til første kvalifikationsheat, som køres lørdag eftermiddag.

Og det blev en tæt tidtagning.

Otte hundrededele af et sekund endte forskellen med at være mellem Jan Magnussen, Roskilde, Mikkel H. Jensen, Hinnerup, og Michael Markussen, Kolding, der besætter de tre første pladser i nævnte rækkefølge til lørdagens kvalifikationsheat.

Jan Magnussen var hurtigste mand i tidtagningen på Rudskogen Motorcenter (foto Erik Jørgenson).

Men undervejs var rækkefølgen en noget anden.

Michael Markussen lagde ud med at være hurtigste mand med et forspring på tre hundrededele af et sekund. Så blev han slået af Kasper H. Jensen, der var to hundrededele af et sekund hurtigere. Og sådan så det ud til, at tidtagningen ville ende. Men da der var et par minutter af den 15 minutter lange tidtagning tilbage, kom Jan Magnussen tilbage på asfalten. Han havde kørt en flyvende omgang, men var her kommet til at skifte fra tredje- til førstegearet, som havde sat sig fast. Mekanikerne fra Magnussen Racing Experience fik arbejdet med gearkassen og sendte Jan Magnussen tilbage på asfalten, hvor han satte bedste tid med fem hundrededele af et sekund.

Den fjerde kører i kampen om DTC-titlen – Casper Elgaard, Risskov – havde en dårlig tidtagningen. Et forkert setup betyder, at den regerende mesterskal starte første kvalifikationsheat som nummer otte.