Det koster dyrt at må sidde over i en afdeling af MASCOT Danish Thundersport Championship. Det kan Jan Magnussen skrive under på. For to uger siden havde han forpligtelser for sin amerikanske arbejdsgiver Corvette Racing, og det betød, at han ikke kunne være til start i den seneste afdeling.

I stedet var det Lasse Sørensen og Kasper H. Jensen, som triumferede, og da de sluttede finalen ved Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj Park som nummer 1 og 2, rykkede de frem i toppen af tabellen. Her deler de førstepladsen inden weekendens GP Danmark på FDM Jyllandsringen.

Til gengæld betød Jan Magnussens fravær, at han rutsjede fra første- til femtepladsen i mesterskabet. Foran sig har han også Mikkel C. Johansen og Frederik Schandorff.

Men nu er den tidligere flerdobbelte mester tilbage i feltet, og han vil gøre sit for at kæmpe sig tilbage mod toppen af tabellen. Et godt udgangspunkt vil være en top-tid i tidtagningen lørdag eftermiddagen, for så kan han starte blandt de forreste, når det første kvalifikationsheat køres søndag klokken 12.30. Senere følger endnu et kvalifikationsheat, inden den afgørende finale skydes i gang søndag klokken 15.10.

Jan Magnussen er dog ikke den eneste kører, som vender tilbage til DTC-feltet. Det gør Max Klinkby-Silver også. Han leverede en imponerende DTC-debut tilbage i april og skal nu have sin blot anden DTC-start for Team Flexlease / Strøjer Tegl. En debutant bliver det dog også til denne gang på FDM Jyllandsringen. Det er Jacob Mathiassen, som efter en sæson i britisk GT-racing skal prøve kræfter med den hårde DTC-klasse.

Foto: Henning Smed.