Classic Race Aarhus dannede i Storebededagsferien rammen om årets anden afdeling af MASCOT DTC, og løbet endte som en triumf for Frederik Schandorff, Rønde, der kunne køre først over målstregen i finalen på gadebanen rundt om Mindeparken med et forspring på mindre end fire tiendedele af et sekund til Ronnie Bremer, Hvidovre.

Frederik Schandorff og Ronnie Bremer havde kvalificeret sig til de to bedste startpositioner i finalen, og da feltet blevet givet fri og accelererede ned mod hårnålesvinget for enden af Strandvejen, var det Frederik Schandorff, som klarede sig bedst. Hans sorte racer med startnummer 99 på ruderne var først igennem hårnålesvinget, mens Max Klinkby-Silver, Odense, kunne udnytte sin inderbaneplacering fra startposition 3 til at lægge sig lige bag Frederik Schandorff. Dermed blev Ronnie Bremer hængt til tørre på ydersiden i svinget og måtte indtage tredjepladsen, da feltet kørte opad næste langside – Oddervej.

Ronnie Bremer lagde dog pres på Max Klinkby-Silver, og på den fjerde af de ti omgange, som finalen varede, gav det pote, og han kunne overtage andenpladsen.

Nu gjaldt det så Frederik Schandorff, men selv om Ronnie Bremer fik lukket hullet til ham, kunne den unge djurslænding krydse målstregen som vinder – ikke blot generelt, men også som vinder af U23-klassen.

Det er fortsat Kasper H. Jensen, Hinnerup, som fører årets MASCOT DTC-mesterskab. Den regerende mester dominerede første runde på Ring Knutstorp, og forspringet herfra tærede han i Storebededagsferien på, for han blev ved Classic Race Aarhus bl.a. ramt af en punktering under et af de otte kvalifikationsheat. Han startede derfor finalen som firer, en placering han holdt til mål.

Næste afdeling af MASCOT DTC-serien køres den 8.-9. juni på FDM Jyllandsringen.

Foto: Henning Smed.