Marius Nakken endte med at køre sig godt op gennem feltet ved tredje afdeling af MASCOT DTC-serien på Ring Djursland (foto: Morten Alstrup).

Marius Nakken, Norge, havde ikke haft det bedste løb, da MASCOT DTC-serien deltog i Classic Race Aarhus, og han var derfor opsat på at få revanche ved tredje afdeling af løbsserien på Ring Djursland. Men det skete ikke.

 

”Under træningen fandt vi ikke helt farten og var et stykke efter de hurtigste,” siger Marius Nakken. ”I tidtagningen var vi uheldige med taktikken. Der var oliespild på banen, flere af bilerne kørte af banen og der kom safety car. Jeg fik derfor ikke sat en optimal tid og blev nummer ni.”

I det første kvalifikationsheat kørte nordmanden sig frem til en femteplads, men bagefter fik han 20 sekunders straf for overhaling i gul flagzone, hvilket rykkede ham ned på 15. pladsen – en placering, han også skulle starte andet kvalifikationsheat fra.

”Jeg fik kørt mig godt op gennem feltet og ind på en femteplads efter nogle gode overhalinger,” siger han. ”I finalen fik jeg en god start og kørte mig hurtigt op i feltet bag Casper Elgaard. Han kørte meget defensivt, og han formåede at holde mig bag sig over fire omgange, inden jeg kom forbi. På det tidspunkt var afstanden op til de fire forreste blevet stor, og selv om jeg indhentede dem, nåede jeg ikke at komme forbi. Men det blev til en respektabel femteplads, når man tænker på mit udgangspunkt.”