I næste weekend gælder det Classic Race Aarhus, hvor MASCOT Danish Thundersport Championship bliver et af højdepunkterne ved Danmarks største racerløb. Det bliver en afdeling, hvor man af deltagerne i årets felt for første gang skal prøve at køre en stor DTC-racer rundt i betonkanalen rundt om Mindeparken i den østjyske hovedstad.

En af dem er Christian Sørensen.

”Sidste år deltog jeg i et opvisningsløb på asfalten i det sydlige Århus. For det første kørte vi ikke med fuld power, og jeg havde kun 81 hestekræfter til rådighed i min Formel FDM Sport-racer,” siger Varde-køreren, som starter for Stark Racing. ”Jeg har haft god hjælp af løbssimulatoren hos Massive Motorsprot, hvor man psykologisk kan vænne sig til flowet i rundbanen.”

En løbsstart in real life i MASCOT DTC er det blevet til for Christian Sørensen. Det var ved Åbningsløbet i slutningen af april på FDM Jyllandsringen, hvor han bl.a. kæmpede mod en ny, men noget ældre og mere rutineret teamkammerat.

“Kris Nissen startede med at køre internationalt race længe før, der var tænkt på mig,” siger Christian Sørensen med et glimt i øjet. ”Jeg fik ham overhalet en enkelt gang i finalen, men han fik hurtigt bremset sig tilbage igen. Alt i alt var jeg godt tilfreds med slutresultatet som nummer 12. Herved blev jeg bedste rookie i DM-premieren.”

Foto: Ole Mørk / Midtjysk Foto.