Efter 13 sæsoner i DTC-serien bliver Yokohama DM-Finalen den sidste løbsweekend for Casper Elgaard, Risskov. Han stopper som aktiv racerkører for at hellige sig opgaven med at være sportsdirektør for Massive Motorsport.

Casper Elgaard: ”Det er selvfølgelig en beslutning, som jeg har tænkt over længe, drøftet med min kæreste, min familie og bagland her i teamet. Det er en stor beslutning, når man skal stoppe med det, som man har gjort siden man var ni år gammel. Men det føles rigtigt nu for mig. Mine arbejdsopgaver som sportsdirektør i Massive Motorsport er krævende. Ligesom det er krævende at være racerkører på topplan, om det er i DTC eller udlandet. Jeg har ikke lyst til at gå på kompromis med hverken det at være racerkører eller sportsdirektør, og det føler jeg lidt, at jeg har gjort i år.”

Den 25. september er det definitivt slut for Casper Elgaard med at være professionel kører (foto: Henning Smed).

DTC: ”De seneste par år har du foruden rollen som racerkører også været teamchef i Massive Motorsport. Fortsætter du hos Massive Motorsport?”

Casper Elgaard: ”Jeg fortsætter min dagligdag hos Massive Motorsport. Jeg vil stadig være sportsdirektør for Massive Motorsport og have det daglige ansvar for alt omkring Massive Motorsport. Det eneste der bliver ændret er, at jeg under DTC-weekenderne kommer til at stå på den anden side af hegnet.”

DTC: ”Hvilke fremtidsperspektiver har I for Massive Motorsport og hvilken profil ønsker du teamet skal have fremadrettet i DTC?

Casper Elgaard: ”Massive Motorsport står og vil altid stå for professionalisme og vindermentalitet. Dette bliver der ikke ændret på. Vi vil altid stræbe efter at have det bedste kører, det bedste team og de bedste samarbejdspartnere.”

DTC: ”Har I allerede nu planer for kørersammensætningen i DTC i 2017?”

Casper Elgaard: ”Der er endnu intet på plads omkring kørere for 2017, men det er noget, som jeg er i fuld gang med at kigge på.”

DTC: ”Igen i år er Massive Motorsport aktive internationalt med deltagelse i 24h Series. Vil teamet også i fremtiden satse på international deltagelse?”

Casper Elgaard: ”Vi sadler lidt om til næste år, hvor vi vil fokusere 100% på det, som vi har i Danmark. Vores planer er stadig på sigt også at køre i udlandet, men vi vil bruge 2017 på at kigge nærmere på de muligheder, der findes i udlandet, og derefter tage en beslutning om den serie, som vi anser for at være den rigtige for Masssive Motorsport og vores samarbejdspartnere.”

DTC: ”Du har været med i DTC rigtig længe. Hvordan vil du beskrive serie og dens tiltrækningskraft på de bedste racerkørere?”

Casper Elgaard: ”DTC-serien har altid kunnet tiltrække mange gode kørere, og hver eneste DTC-mester kan med god samvittighed sige, at de har gjort det godt, for der har aldrig været et nemt år i DTC. Det vi ser lige nu med mange unge talenter, der kommer frem i DTC, glæder mig meget og jeg tror, at DTC går en god tid i møde med mange spændende kampe på banen.”

DTC: ”Hvad vil du savne mest i DTC?

Casper Elgaard: ”Jeg bliver heldigvis stadig en stor del af DTC igennem Massive Motorsport, så jeg tror ikke, at jeg kommer til at savne noget. Men derimod glæder jeg mig til at opleve DTC fra sidelinjen, hvilket jeg ellers (næsten) kun har gjort, hvis jeg er udgået. Og det er ikke helt så sjovt …..”

DTC: ”Hvis vi vender blikket mod DM Finalen, har du stadig en chance for at blive mester. Hvordan vil du tackle weekenden?”

Casper Elgaard: ”Mesterskabet er stadig i spil, men med 37 point op til Kasper H. Jensen og 75 at dyste om kræver det en perfekt weekend for mig og en meget skidt weekend for både Kasper H. og Michael Markussen. Jeg tror derimod, at jeg vil tage DM-Finalen som et enkeltstående løb, hvor jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at stå øverst på podiet søndag eftermiddag og ellers bare nyde mit sidste racerløb til fulde!”