Et nyt tiltag i årets MASCOT Danish Thundersport Championship bliver introduktionen af Super Pole-konkurrencen. Hvor deltagerne tidligere havde mulighed for under tidtagningen at tæske rundt på banen, sætte flere omgange og lade den bedste af dem afgøre deres startplacering til løb 1, så er dette ændret.

Klokken 15.35 bliver bilerne sendt ud i Super Pole 1. Denne gang starter vi med den kører, som i lørdagens træning 2 har sat den dårligste tid, og vi slutter med den kører, som i træning 2 har sat den bedste tid.

Men hvor de i træning 2 har kunnet køre alle de omgange, de har kunnet presse ind i de 20 minutter, der er til rådighed, er der kun en omgang, som gælder. Kikser den starter man langt nede i rækkerne. Fungerer den, så kan man starte blandt de forreste.

Men de fire bedste fra Super Pole 1 skal vente et stykke tid, inden de kender deres startrækkefølge. Klokken 16.50 gælder det så Super Pole 2, hvor kun de fire bedste er med. De får hver især en ny omgang, der skal bestemme, hvem der starter på pole position, og hvem der må nøjes med fjerdepladsen.