Det er godt en måned siden, at Kasper H. Jensen kunne stille sig øverst på præmieskamlen og blev kåret som årets MASCOT DTC-Mester efter en spændende finale på FDM Jyllandsringen. Men selvom bilerne er kørt i vinterhi, arbejdes der på højtryk på en stærk kommende sæson.

Flere kørere fra årets sæson har allerede meldt deres ankomst igen næste år, nye kørere glæder sig til at prøve kræfter af i DTC-selskabet.

I alt forventer man et felt med 20 kørere, og i skrivende stund er der bekræftelse fra teams som Flexlease.nu, Massive Motorsport og LM Racing.

”Vi har rigtigt mange spændende tiltag i støbeskeen til 2019, og når vi snakker med kørerne om vores tanker, får vi mange positive tilkendegivelser. Det motiverer til at arbejde videre og få bragt tankerne ud i livet, så både teams, kørere og gæster får en fantastisk sæson,” siger Peter Elgaard, FDM DTC Motorsport, som igen i 2019 står i spidsen for serien.

Pilotprojektet ’FDM Talent Team’ er et af de områder, hvor indsatsen styrkes i 2019. Formålet med teamet er at skabe de rigtige forudsætninger for læring og udvikling for på den måde at få bygget et solidt fundament for karrieren videre. Ud over bilens setup og performance på banen betyder det, at faktorer som salg- og medietræning, kost og fysik samt mental træning er en del af programmet.

Race engineer René Jørgensen var med fra start og har været med til at udvikle dette års koncept:

”Vi startede op med Christian Sørensen i år, og trods uheld må man sige, at han har haft en flot sæson. Ved at inkludere andre fokusområder i projektet også, er jeg sikker på, at vi kan skabe endnu bedre resultater og dermed give unge talenter en god start på karrieren,” udtaler René Jørgensen.

Hvad vinder man egentlig, når man løber med sejren i FDM DTC? Det spørgsmål får mange racerkørere, og som noget nyt i 2019 går man ikke tomhændet hjem. Samlet vil der ud over æren være en præmiepulje på mere end DKK 200.000 hen over sæsonen.

Hvem der skal løbe med de attraktive præmier, må en spændende sæson vise, og ud over løbene vil der også være nyt på Danmarks største racerbane FDM Jyllandsringen, som i forbindelse med GP Danmark officielt åbner dørene til et helt nyt eventcenter.

Foto: Henning Smed.