Når MASCOT Danish Thundersport Championship søndag den 11. juni kører årets tredje afdeling af mesterskabet, kommer det til at ske på den vel nok sværeste racerbane på 2017-kalenderen. Det bliver nemlig Ring Djursland, som kommer til at lægge asfalt til den kommende mesterskabsrunde, og her vil deltagerne i den grad blive udfordret af de mange stigninger og fald samt blinde sving.

Det er ikke kun banen, som sørger for lokal kolorit i det kommende løb for DTC-serien. Det gør kørerne også.

Frederik Schandorff fra Essig ved Rønde hører til blandt favoritterne. Sidste år scorede han i finalen en flot andenplads, hvilket var stærkt medvirkende til, at han endte året som femmer i mesterskabet og tillige vandt U21-titlen.

I år er den unge ingeniørstuderende skiftet til LM Racing, og sammen har de fået en rigtig god start på sæsonen. Frederik Schandorff indtager en flot andenplads i mesterskabet – blot ni points efter den mesterskabsførende Jan Magnussen – og så har han meget naturligt atter lagt sig i front for tabellen i U21-mesterskabet.

En anden stærkt djurslænding i feltet bliver Nicki Petersen. Racerkøreren fra Hornslet havde en problematisk sæsonstart i slutningen af april, men der er ingen tvivl om, at han bliver stærkt kørende på Ring Djursland.

Lørdag på banen er helliget træning og tidtagningen for DTC-klassen, som søndag middag kører det første af sine to kvalifikationsheat. Det andet køres midt på eftermiddagen forud for den afgørende finale klokken 16.25.

Foto: Henning Smed.