MASCOT Danish Thundersport Championship starter 2019-sæsonen i Sverige og slutter traditionen tro på FDM Jyllandsringen. I alt syv løb byder sæsonen på. Der er gensyn med velkendte baner, når den kommende DTC-sæson skydes i gang. I alt syv løb er programsat i den bedste danske motorsportsserie, der i 2019 begynder på den anden side af Øresund.

Efter ni års pause vender DTC-serien nemlig tilbage til Ring Knutstorp i Skåne i Sverige, der lægger asfalt til sæsonens første løb 3.-4. maj. Her er det muligt at opleve både DTC-feltet og den stærke svenske STCC-serie. Til løbet på Ring Knutstrop bliver DTC slået sammen med den svenske søsterserie V8 Thundersport. Det er samme biler, som der bruges i DTC, og dermed bliver feltet det største nogensinde med ca. 35 biler til start.

I løbet af sæsonen runder feltet desuden både Ring Djursland og Classic Race Aarhus, mens FDM Jyllandsringen lægger asfalt til fire løb heriblandt GP Danmark-løbet, der bliver årets helt store løbsweekend.

Det traditionsrige løb, der næste sæson køres 6.-8. september, bliver nemlig udvidet, så der her køres hele to afdelinger af DTC. Derudover gæster den svenske STCC-serie FDM Jyllandsringen søndag den 8. september.

GP Danmark-løbet vil også markere åbningen af det nye FDM Jyllandsringen. Danmarks største motorsportsanlæg er under ombygning og vil til september stå færdigt med blandt andet en ny stor eventbygning med flotte faciliteter, der kan være med til at give en endnu bedre oplevelse.

Sæsonen sluttes af med Yokohama DM-Finalen til oktober.

”Vi er glade for at kunne præsentere en spændende løbskalender for den kommende sæson, hvor publikum får mulighed for at opleve det bedste af dansk og svensk motorsport,” siger promotor i FDM DTC, Peter Elgaard, og tilføjer:

”Især glæder vi os til igen at køre på Ring Knutstorp. Det er ikke bare en publikumsvenlig bane med god oversigt over de mange kurver og banens højdeforskelle, den ligger også kun en lille times kørsel fra København. Vi håber derfor at se mange DTC-fans, som også vil kunne opleve STCC-serien, der kører med samme weekend. Derudover glæder vi os naturligvis til GP Danmark. Ikke bare fordi der køres hele to afdelinger den weekend, men også fordi STCC-feltet her gæster FDM Jyllandsringen, som samtidig åbner i nye flotte omgivelser.”

DTC-løbskalender 2019

3.-4. maj: Ring Knutstorp, Sverige

17.-19. maj: Classic Race Aarhus

7./8.-9. juni: FDM Jyllandsringen

6.-8. september: GP Danmark, FDM Jyllandsringen – dobbeltløb

21.-22. september: Ring Djursland

5.-6. oktober: Yokohama DM-Finalen, FDM Jyllandsringen

Foto: Henning Smed.