I 2017 står der DTC-kører på visitkortet for Nicolaj Kandborg. Den 23. april kører han sit første løb for Casper Elgaards Stark Racing på FDM Jyllandsringen. At tale om, at det er en drengedrøm, som går i opfyldelse, er ikke nogen overdrivelse.

”Da jeg var lille dreng, var jeg med på Jyllandsringen. Her stod jeg og heppede på Casper og skulle have hans autograf, når der var gridshow. Det er stort, at jeg nu skal køre for ham,” siger den 19-årige racerkører med både respekt og følelse i stemmen. ”Det var dengang, hvor Casper kørte for Team Essex, og de kørte med de røde biler. Dengang kørte han med de to andre Essex-kørere John Nielsen og Philip Andersen, som gav den gas mod Jason Watt, Jan Magnussen, Henrik Lundgaard og Jens Edman. Det var de helt store drenge.”

Nu er det så Nicolaj Kandborg selv, der skal give den gas i MASCOT Danish Thundersport Championship, hvor sæsonen starter den 23. april.

”Konkurrencen er utrolig hård, for der er rigtigt mange kørere med. Der er så mange kørere, som har pace, så det bliver tæt. Folk kommer ikke til at give plads. Der er masser at kæmpe om,” siger Nicolaj Kandborg.

Han kommer ikke til at kæmpe mod sit barndomsidol, Casper Elgaard. Til gengæld er Stark Racing-teamchefens evige rival, Jan Magnussen, stadig at finde i feltet, hvor han tæller blandt favoritterne.

”Det bliver fedt,” ryger det ud af Nicolaj Kandborg. ”Alle kender Jan, og hvis man først kan køre op mod Jan, så klarer man sig godt. Det bliver nok svært i det første år, men jeg regner da også med, at Jan er med i 2018. Han er helt klart med til at sætte pacen og han er en, man skal jagte. Det er fedt at komme ud at køre mod en af verdens bedste GT-kørere. Det bliver stort.”

Foto: wwaphoto v/Torben Weber Andersen.