Dennis Lind, Roskilde, bragte sig i en meget fordelagtig situation i kampen om årets AutoMester Danish Thundersport Championship, da årets syvende og næstsidste afdeling af mesterskabet blev kørt på Rudskogen Motorsenter sydøst for den norske hovedstad, Oslo. En anden- og en førsteplads i de to kvalifikationsheat kombineret med en finalesejr foran teamkammeraten Casper Elgaard, Risskov, betyder, at han fået sig en god føring i mesterskabet, hvor finalen køres den 27. september på FDM Jyllandsringen.

Modtagerne af pokalerne i finalen: Casper Elgaard (toer), Dennis Lind (vinder), Marius Nakken (treer), Sebastian Aarvik (U21) og Heidi Frydenhaug (rookie) (foto Massive Motorsport).

Når alle pointene er talt sammen – og når kørerne også fratrækker de tre dårligste resultater, som reglementet foreskriver – har Dennis Lind en nettoscore på 324 points. Det er ni point mere end sin teamkammerat Casper Elgaard, der har 313 point, og et solidt forspring til onklen Jan Magnussen, Roskilde, som var fraværende i Norge, og som derfor ikke kunne forøge sin score, som står på 270 point. Og med 75 point at kæmpe om i en mesterskabsafdeling, er det altså mellem disse tre, at kampen om medaljerne skal stå.

 

På Rudskogen Motorsenter var det Casper Elgaard, der havde været hurtigst i tidtagningen, men han førte også første kvalifikationsheat fra start til mål. I det andet – hvor de otte første startede i omvendt rækkefølge – formåede han dog ikke rigtigt at avancere. Det gjorde Dennis Lind i stedet. Fra sin startposition som nummer syv kom han hurtigt op på tredjepladsen, og cirka midt i løbet lykkedes det ham at fravriste Mikkel C. Johansen, Slagelse, føringen.

 

Der var dog en kører, som var på endnu større fremmarch. Ronnie Bremer, Hvidovre, havde haft et dårligt første kvalifikationsheat og startede derfor det andet fra de bageste rækker, men han fik fightet sig op gennem feltet, hvor han kæmpede med Michael Markussen, Kolding, om femtepladsen. Det endte med en kollision, så Michael Markussen spandt, mens Ronnie Bremer selv blev sat tilbage med en tidsstraf.

 

Til finalen havde Dennis Lind og Casper Elgaard sikret sig de bedste startplaceringer lige foran Kasper H. Jensen, Hinnerup, men på opvarmningsomgangen måtte han trække ind til siden, da en trækaksel var gået i stykker. Dennis Lind tog føringen, mens Casper Elgaard bagved måtte forsvare sig overfor Marius Nakken, Norge, og Mikkel C. Johansen, men ingen af dem kom dog forbi. Også her var Ronnie Bremer hovedleverandør af overhalingerne og underholdningen sammen med Sebastian Aarvik, Norge, da de kørte sig op gennem feltet. Men da Ronnie Bremer var nået frem på femtepladsen, kunne han ikke avancere yderligere.