Der bliver bulder, brag og et vaskeægte bråvallaslag i den første weekend af september. Den 6.-8. september afvikles det traditionsrige GP Danmark på FDM Jyllandsringen, og her tørner kørerne i den danske MASCOT DTC-serie ud i direkte kamp mod deres modparter fra den svenske V8 Thunder Cars-serie.

”Der har altid været tradition for, at GP Danmark er noget specielt, og dette års udgave bliver ingen undtagelse,” siger Betina Engholm, afdelingsleder for FDM Jyllandsringen. ”Ligesom MASCOT DTC-serien kører en mesterskabsafdeling i forbindelse med premieren på det svenske mesterskab i maj på Ring Knutstorp, vil kørerne fra V8 Thunder Cars tage på genvisit til FDM Jyllandsringen.”

Og der bliver masser af race ved GP Danmark.

”Vi genoptager også den velkendte tradition med, at GP Danmark kommer til at tælle som dobbeltafdeling i MASCOT DTC,” fortæller Betina Engholm. ”Lørdag kører vi således fjerde afdeling af mesterskabet, og søndag gælder det så femte afdeling af mesterskabet. Og med det nye afviklingsformat for MASCOT DTC får tilskuerne masser af race.”

Mens MASCOT DTC har kørt med sit nuværende tekniske setup siden 2012, begyndte man et par år tidligere at anvende rørrammeracerne med de buldrende V8-motorer i svenske V8 Thunder Cars.

”Vi glæder os til at få besøg af vores danske venner på Ring Knutstorp i maj og at gengælde visitten i september,” siger Tony Bryntesson, promotor for V8 Thunder Cars. ”Det bliver spændende at finde ud af, hvem der er bedst. FDM Jyllandsringen er jo Danmarks mest kendte racerbane, og det er en bane, vi svenskere ofte har besøgt, og vi håber naturligvis på, at vi får en god landskampstemning.”

GP Danmark i september kommer ikke kun til at stå i den dansk-svenske landskamps tegn. Det bliver også i denne weekend, at man kan afslutte det byggearbejde, der foregår netop nu, så man kan afholde officiel åbning af de nye faciliteter på FDM Jyllandsringen.

Foto: Henning Smed.