Da der sidste år blev kørt løb for MASCOT Danish Thundersport Championship på Rudskogen Motorsenter, var Frederik Schandorff, Rønde, ikke blandt deltagerne. Men det er han i år, og selv om han i modsætning til mange af sine rivaler i feltet, ikke har kørt sin V8-racer på den 3,2 kilometer lange bange, så er han ikke helt uforberedt.

Frederik Schandorff vandt for to uger siden sin første sejr i MASCOT Danish Thundersport Championship (foto: Henning Smed).

”Jeg brugte noget af min sommerferie på at køre en tur til Rudskogen i Norge,” fortæller køreren fra Team Flexlease.nu. ”Jeg havde aldrig set banen før, så det var vigtigt for mig at forberede mig og lære lidt om den. Det blev til en kort men hyggelig snusetur. Rudskogen ser ud til at være en ret svær bane, og det passer mig rigtig godt. Jeg er racer, så jo sværere jo bedre.”

En af de udfordringer, som Frederik Schandorff fik øjnene op for, var Angsten.

”Fedt navn, ikke,” siger han. ”Som jeg ser det, kommer man kørende hen over en bakke og samtidig slår banen et sving til højre. Svinget er en kombination af to sving på næsten 90 grader hver, og indkørslen til svinget er helt blind. Her tror jeg, man skal passe alvorligt på ikke at køre af.  Det er mit gæt, at der bliver rigtig gode muligheder for spektakulære overhalinger.”