Årets sæson i MASCOT Danish Thundersport Championship blev på mange måder skelsættende. Som altid bød klassen på masser af tæt race, men 2016-sæsonen bød også på nye rekorder, nye vindere og ikke mindst en ny mester.

Kasper H. Jensen, Hinnerup, kunne i blot sin anden sæson vinde mesterskabet foran erfarne navne som Jan Magnussen, Roskilde, Casper Elgaard, Risskov, og Ronnie Bremer, Hvidovre, og han var i den grad med til at understrege, at den nye generation af danske racerkørere er klar til at give den gamle garde kamp til stregen. Og at de nye teams også kan være med. Teamet bag Kasper H. Jensen – Team Flexlease.nu – havde blot sin anden sæson i MASCOT Danish Thundersport, hvor man scorede hattrick med sejr i kørermesterskab, U21-mesterskab og teammesterskab.

Alt sammen skete det foran Danmarks største motorsportspublikum.

”Selv om DTC-løbene blev vist på TV2 Sport, mødte rigtig mange danskere op for at se racet, hvor det her hele foregår – nemlig på racerbanerne,” siger DTC-promotor Peter Elgaard. ”DTC-serien havde i år sit tilskuermæssigt største løb ved Classic Race Aarhus, hvor 40.000 tilskuere var til stede, og da året var omme, havde mere end 100.000 danskere set en af de syv afdelinger live.”

Men det var ikke kun tilskuerantallet og navnet på den nye mester, der gjorde 2016 til en historisk sæson i MASCOT Danish Thundersport Championship. Det gjorde løbene også.

”For første gang nogensinde kørte vi løb i snevejr, og for første gang blev et DTC-løb vundet af en kvinde – dog ikke på samme dag,” siger Peter Elgaard. ”Det var Michelle Gatting, som sejrede på vejene rundt om Bellahøj Park, men 2016 har også budt på andre unge navne i front for feltet.”

”Michael Markussen tog sidste år sin første løbssejr og fik i år en fantastisk sæson, hvor han vandt flere løb og kæmpede med om mesterskabet. Og så kunne den unge trio Frederik Schandorff, Martin V. Jensen og Lasse Sørensen alle vinde løb – alle er de U21-kørere, så det lover godt for fremtiden.”